logo-topp
 

Forside

Muskelhjelpen

Om meg

Historie

Achilles

Foredrag

Interesser

Idrett

Bilder

Video

Linker

Organisasjoner

Aktivitet

Sponsor

Kontakt

 

Om meg

Jeg er en mann med mange baller i luften. Bedir Yiyit er mitt navn og jeg er født i Antakya ved Middelhavet i Tyrkia.

Da jeg kom til Norge på julebesøk i 2000 møtte jeg en helt annen kultur enn den jeg har vokst opp med. Det var mørkt, kaldt, glatt og alt var dekket av snø. Men likevel var det helt spesielt med alle julelysene og dekorasjonene. Da bestemte jeg meg for å bli i Norge, og startet på norskkurs.

Det var ikke lett å lære norsk, heller ikke lett å komme i kontakt med folk til å begynne med. Fra tiden min i Tyrkia var jeg vant til å jobbe hardt og stå på for familien min. Jeg hadde ett stort sosialt nettverk rundt meg. Dette endret seg da jeg kom til Norge. Mangelen på språk, jobb og nettverk førte til at jeg ble isolert og deprimert. Etter noen måneder startet jeg å søke på jobber, men uten positivt svar. Jeg ga ikke opp og jobbet hardere med språket. Tilslutt fikk jeg jobb på en restaurant som kokkeassistent.

Jeg jobbet hardt for å bli integrert i det norske samfunnet. Etter endelig å ha fått en jobb så følte jeg meg som ett verdig menneske igjen. Etter hvert begynte jeg med idrett, noe jeg aldri hadde drevet med før. Dagene ble nå mer meningsfylte og jeg så lys i enden av tunnelen. Jeg meldte meg først inn i Norges Blindeforbund, og senere ble jeg medlem av mange ulike organisasjoner. I flere av disse har jeg hatt styreverv, og jeg er også leder av Achilles Norway, en organisasjon for idrettsutøvere med nedsatt funksjonsevne. Ettersom jeg ble mer aktiv innenfor idrett og organisasjonsarbeid følte jeg meg automatisk mer integrert i samfunnet.

Når det gjelder idretten startet jeg som bambi på isen med langrenn. Etter et skikurs i regi av Blindeforbundet og hundrevis av fall, kunne jeg endelig stå på beina noen meter og ploge på rompa. Jeg meldte meg på Ridderrennet, en opplevelse som ga meg mersmak til å fortsette mer med idretten. Jeg begynte å sykle, og vant Ridderrittet på første forsøk. Deretter deltok jeg i Trondheim- Oslo og Nordkapp – Lindesnes (2500 km). Jeg søker stadig nye utfordringer og har gjennomført flere maratonløp og verdens hardeste triatlon, Norseman Extreme.

Da synet mitt ble redusert, valgte jeg å omskolere meg til muskelterapeut. I tillegg deltok jeg på hundrevis av helgekurs og seminarer, både i forbindelse med jobb, idrett og organisasjonsarbeid.
I dag har jeg et eget foretak som muskelterapeut, samt holder foredrag for ulike instanser om hvordan leve med nedsatt funksjonsevne funksjonshemming og andre temaer.

Jeg har nå utvidet nettverket mitt og har mange gode venner rundt om i hele Norge. Jeg er heldig som har en jobb jeg trives med hvor jeg møter nye mennesker hver dag. Det føles godt og kunne hjelpe andre gjennom den jobben jeg utfører, og jeg håper jeg kan være en inspirasjon for andre.

 
bilde-bedir

achilles-logo

logo-muskelhjelpen

facebook-knapp

Bedir Yiyit | Adresse: Prinsensgate 9, 1530 Moss | Tlf: 998 73 434 | E-post: post@muskelhjelpen.no